Wat kost een eenvoudige website?

Als ondernemer weet je dat een goede website essentieel is voor je bedrijf. Maar wat kost een eenvoudige website eigenlijk? Het antwoord hangt af van een paar factoren. In deze blog leggen we het helder en eenvoudig uit, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat bepaalt de prijs van een website?

De prijs van een website wordt door verschillende dingen bepaald. Laten we ze even op een rijtje zetten:

  • Het design: Wil je een uniek ontwerp of kies je voor een kant-en-klare template? Een uniek ontwerp kost meer tijd en expertise, maar geeft je website wel een unieke uitstraling.
  • Functionaliteiten: Hoe meer opties je wilt, zoals een contactformulier met nieuwsbriefinschrijvingen, animaties of koppelingen met sociale media, hoe hoger de prijs. Bepaal vooraf wat je echt nodig hebt.
  • Content: Wie schrijft de teksten en zorgt voor de afbeeldingen? Als je dit uitbesteedt, gaan de kosten omhoog. Goede content is echter onmisbaar voor een succesvolle website.
  • Onderhoud: Een website heeft regelmatig onderhoud nodig. Denk aan updates, beveiliging en hosting. Ook dit beïnvloedt de kosten.
Webpagina van AFRooFood met titel 'Authentieke, Congolese keuken' en illustraties van typische Afrikaanse ingrediënten zoals maniok en rode palmolie, met een overzichtelijke lay-out en gemakkelijke navigatie naar recepten en contactinformatie.

Wat mag je verwachten voor een eenvoudige website?

Voor een eenvoudige website met een paar standaardpagina’s, zoals een homepagina, over ons, diensten en contact, liggen de kosten meestal tussen de €500 en €1500. Dit bedrag omvat vaak een template, basisfunctionaliteiten en een design dat goed werkt op alle apparaten. Zo krijg je een professionele website zonder onnodige extra’s.

Zelf bouwen of uitbesteden?

Sommige ondernemers kiezen ervoor om zelf hun website te maken met tools zoals WordPress, Wix of Shopify. Dit kan een goede manier zijn om kosten te besparen, maar het vraagt wel tijd en technische kennis. Als je de website liever uitbesteedt, bespaar je tijd en krijg je vaak meer kwaliteit.

Een sterke basis

Een eenvoudige website is meer dan alleen een digitaal visitekaartje. Het is de basis van je online aanwezigheid. Door te investeren in een goed ontworpen en functionele website, leg je een sterke basis voor de verdere groei van je bedrijf.

Met de juiste keuzes en een duidelijk budget kun je een website laten bouwen die perfect past bij je doelen en ambities.

Klaar om de stap te zetten?

Wil je een eenvoudige, maar effectieve website die jouw bedrijf vooruit helpt? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen maken we een online aanwezigheid die je helpt om je doelen te bereiken.

Picture of Eveline Van Melckebeke

Eveline Van Melckebeke

Webdesigner @webdivision
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Recente posts

Kies, personaliseer en lanceer